Nieuws

Nieuwsbriefarchief

Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Via deze link kun je jezelf aanmelden en het archief van de reeds verstuurde nieuwsbrieven inzien. Overige nieuwsartikelen vind je hieronder in het nieuwsoverzicht.


Nieuws

Hans Peter Jung (huisarts) en Carl Verheijen in podcast #7 van Lifestyle4Health

Hans Peter Jung (huisarts in de Noordelijke Maasvallei in Limburg) en Carl Verheijen (directeur Kennis & Innovatie bij Noaber Foundation / HealthKIC) bespreken in deze podcast van Lifestyle4Health welke vier factoren onze kwaliteit van leven bevorderen.

Nieuws

Blokhuis noemt Kavelmodel in Kamerbrief over bouwstenen toekomstig preventiebeleid

In een Kamerbrief van 7 juli 2021 deelt staatssecretaris Paul Blokhuis zeven cruciale bouwstenen om verder aan de slag te gaan met preventie en gezondheidsbevordering. Bouwstenen die optimaal aansluiten bij de visie en aanpak van HealthKIC.

Nieuws

Terugkijken webinar: de dynamiek tussen organisatie en professional

Maarten Van Rixtel vertelt hoe Sensire werkt aan transformatie. Klara Rijnten en Hennie Koeken presenteren de beweging naar een gezonde regio in Zoetermeer. Leonie Voragen en Annefrans van Ede informeren je over het kavelmodel en het goed betrekken van professionals.

Blog

Quickscan Betrekken van Zorgprofessionals bij transformatie

In de Kavel Achterhoek zitten we momenteel midden in de acceleratiefase. Een belangrijke vraag in deze fase is hoe we professionals uit zorg en welzijn op de juiste manier kunnen betrekken. Annefrans van Ede voerde een quickscan uit op dit onderwerp.

Nieuws

Webinar: de dynamiek tussen organisatie en professional in tijden van transitie

Om te komen tot een meerjarige samenwerking op regionaal niveau moet er heel wat besproken en afgestemd worden. Hoe pak je dit aan? Dit is waar we het over gaan hebben tijdens het online webinar van vrijdag 9 juli.

Nieuws

Nieuwsbrief: Kavel Update april 2021 met een nieuwe podcast van SlimmeZorg

In deze nieuwsbrief stellen we je voor aan teamlid Alexander Hensen, lees je meer over onze partner de Bernard van Leer Foundation en kun je luisteren naar de podcast van SlimmeZorg met Carl en Leonie als gast.

Nieuws

Bernard van Leer Foundation sluit zich aan als partner van HealthKIC

HealthKIC is een samenwerking tussen verschillende partners. Partners die helpen het Kavelmodel te ontwikkelen en in de praktijk te brengen. In elke nieuwsbrief stellen we één van onze partners voor.

Nieuws

Population Health Data NL bouwt samen met Health-RI aan gezondheidsdata-infrastructuur

Population Health Data NL (PHDNL) is blij met de positieve uitkomst van de aanvraag van Health-RI bij het Nationaal Groeifonds. Het kabinet neemt het advies van de onafhankelijke commissie om 69 miljoen te investeren in de bouw van een nationale gezondheidsdata infrastructuur volledig over.

Blog

Artikel Totstandkoming Kavelmodel

We hebben een artikel geschreven waarin we uitleggen hoe wij tot het ontwikkelen van het Kavelmodel zijn gekomen in de context van niet alleen landelijke maar ook internationale ontwikkelingen op het gebied van population health management.

Blog

Even voorstellen: Alexander Hensen

Iedere maand interviewen we een HealthKIC teamlid zodat je kennis kunt maken met de mensen achter het Kavelmodel. Deze maand is het de beurt aan Alexander Hensen van Menzis. Binnen HealthKIC is hij onder anderen werkstroomleider communicatie maar eigenlijk doet hij nog veel meer.

Nieuws

HealthKIC te gast bij Podcast SlimmeZorg

Leonie Voragen en Carl Verheijen waren te gast in de SlimmeZorg podcast waarin Arno Rutte met hen in gesprek ging over het Kavelmodel.

Nieuws

Leonie Voragen en Carl Verheijen pakken samen het roer in volgende fase HealthKIC

Met de Achterhoek als eerste kavel zijn we met HealthKIC begonnen aan een volgende fase. We gaan met het Kavelmodel vanuit de theorie nu echt naar de praktijk.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

We willen dat iedereen kans heeft op een gezond en zinvol leven. Daarom organiseren, financieren en monitoren we anders dan we tot nu toe in Nederland gewend zijn. Wil je weten hoe? Ontvang verhalen en praktijkervaringen over het verleggen van de focus van zorg naar gezondheid. Een maandelijkse boost inspiratie voor een gezondere samenleving!

Ik meld me aan