Nieuws

Nieuwsbriefarchief

Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Via deze link kun je jezelf aanmelden en het archief van de reeds verstuurde nieuwsbrieven inzien. Overige nieuwsartikelen vind je hieronder in het nieuwsoverzicht.


Nieuws

Hoe zetten we data in voor inzicht in gezondheid?

Het team data & monitoring van HealthKIC helpt regio's om (beter) gebruik te maken van data voor inzicht in gezondheid. Dat gebeurt door aandacht te besteden aan oplossingen en ondersteuning die zowel direct als op de lange termijn van waarde zijn voor de regio. Wat zijn de laatste ontwikkelingen uit de regio’s en op landelijk niveau? En waar staan we nu?

Nieuws

HealthKIC en Q-Consult Zorg: ‘Een samenwerking met meerwaarde’

De afgelopen 3 jaar hebben HealthKIC en Q-Consult Zorg veel kennis opgebouwd over hoe we de zorg anders kunnen organiseren, financieren en monitoren. Nu slaan beide partijen de handen ineen. ‘Een samenwerking met meerwaarde’, vindt Nienke Bults, partner bij Q-Consult Zorg.

Blog

Leonie Voragen: ‘Maak gezondheid een gezamenlijke verantwoordelijkheid'

Traditiegetrouw zijn de laatste weken voor de zomervakantie enorm druk. Het lijkt wel alsof al het werk van de hele zomer in die laatste drie weken gepropt moeten worden en iedereen doet eraan mee. Dat betekent lange dagen én veel werk. Extra belangrijk om af en toe ook even iets anders te doen en te ontspannen.

Nieuws

Even voorstellen: Pien Naber-van Aken

Iedere maand interviewen we een HealthKIC-teamlid zodat je kennis kunt maken met de mensen achter het Kavelmodel. Deze maand is het de beurt aan Pien Naber-van Aken. Zij is vanuit de samenwerking met Q-Consult Zorg, de nieuwe programmamanager van HealthKIC. Samen met Dorien van der Meer vervult zij het duaal programmamanager- schap van 8RHK Gezond.

Nieuws

Werkbezoek ChristenUnie-kamerlid Mirjam Bikker aan Vallei Vitaal en Gezond

Op vrijdag 1 juli waren Mirjam Bikker, Kamerlid voor de ChristenUnie, en haar medewerker Rebekka van Munster op bezoek bij Vallei Vitaal & Gezond. Zij waren geïnteresseerd in de werking van het Kavelmodel. Een mooi moment om naast het Kavelmodel ook andere initiatieven van en de samenwerking binnen Vallei Vitaal en Gezond in de spotlights te zetten.

Nieuws

Partnerbijeenkomst: Samen leren van transformatie

HealthKIC werkt samen met verschillende partners aan de beweging naar meer gezondheid. Hierbij is het belangrijk dat we samen inzicht krijgen in nieuwe werkwijzen en randvoorwaarden om anders te organiseren. We ontdekken en leren samen. ‘Samen leren’ was dan ook het thema van het eerste partnerevent in 2022.

Blog

Gezondheid door de ogen van mijn vader

Degenen die mij al langer kennen weten dat ik met enige regelmaat schrijf of vertel over de avonturen die ik in de afgelopen jaren met mijn vader heb beleefd. De rode draad door deze verhalen is dat mijn vader veel zorg nodig had maar dat de dagbesteding, de voetbalvereniging en de kerk vooral bijgedragen hebben aan zijn gezondheid.

Blog

8RHK Gezond: samen op weg naar een nieuw zorglandschap

Samen langer gelukkig en gezond leven! Dat is de titel van de regiovisie die samenwerkende partijen in de Achterhoek delen sinds vorig jaar. De visie laat zien hoe we de gezondheidszorg ook in 2030 op een goed niveau én betaalbaar kunnen houden. Met als doel: alle inwoners van de Achterhoek leven zo gezond en gelukkig mogelijk en hebben daarbij zoveel mogelijk zelf de regie.

Nieuws

Bijeenkomst over positieve gezondheid

Op 14 januari waren Leonie Voragen en Carl Verheijen namens HealthKIC aanwezig bij een online bijeenkomst met Maarten van Ooijen (staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport).

Nieuws

Vitaal en gezond leven in de Gelderse Vallei

Vitaal en gezond leven voor iedereen in de Gelderse Vallei. Daarvoor hebben verschillende regionale organisaties waaronder huisartsen, VVT-aanbieders, Pro Persona, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Malkander, Menzis en de gemeente Ede, haar handtekening gezet. Een aantal thema’s wordt de komende maanden uitgewerkt aan de hand van de principes van het Kavelmodel.

Nieuws

HealthKIC: de WRR schetst urgentie om zorgbeleid anders te organiseren

Het huidig zorgbeleid is niet houdbaar door stijgende kosten, vergrijzing, meer chronisch zieken en personeelstekorten. In het vorige week gepubliceerde rapport ‘Kiezen voor houdbare zorg’ luidt de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) de noodklok omdat de financiële, personele en maatschappelijke grenzen van de zorg dichterbij komen.

Nieuws

Hans Peter Jung (huisarts) en Carl Verheijen in podcast #7 van Lifestyle4Health

Hans Peter Jung (huisarts in de Noordelijke Maasvallei in Limburg) en Carl Verheijen (directeur Kennis & Innovatie bij Noaber Foundation / HealthKIC) bespreken in deze podcast van Lifestyle4Health welke vier factoren onze kwaliteit van leven bevorderen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

We willen dat iedereen kans heeft op een gezond en zinvol leven. Daarom organiseren, financieren en monitoren we anders dan we tot nu toe in Nederland gewend zijn. Wil je weten hoe? Ontvang verhalen en praktijkervaringen over het verleggen van de focus van zorg naar gezondheid. Een maandelijkse boost inspiratie voor een gezondere samenleving!

Ik meld me aan