Nieuws

Nieuwsbriefarchief

Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Via deze link kun je jezelf aanmelden en het archief van de reeds verstuurde nieuwsbrieven inzien. Overige nieuwsartikelen vind je hieronder in het nieuwsoverzicht.


Nieuws

Partnerbijeenkomst: Samen leren van transformatie

HealthKIC werkt samen met verschillende partners aan de beweging naar meer gezondheid. Hierbij is het belangrijk dat we samen inzicht krijgen in nieuwe werkwijzen en randvoorwaarden om anders te organiseren. We ontdekken en leren samen. ‘Samen leren’ was dan ook het thema van het eerste partnerevent in 2022.

Blog

Gezondheid door de ogen van mijn vader

Degenen die mij al langer kennen weten dat ik met enige regelmaat schrijf of vertel over de avonturen die ik in de afgelopen jaren met mijn vader heb beleefd. De rode draad door deze verhalen is dat mijn vader veel zorg nodig had maar dat de dagbesteding, de voetbalvereniging en de kerk vooral bijgedragen hebben aan zijn gezondheid.

Blog

8RHK Gezond: samen op weg naar een nieuw zorglandschap

Samen langer gelukkig en gezond leven! Dat is de titel van de regiovisie die samenwerkende partijen in de Achterhoek delen sinds vorig jaar. De visie laat zien hoe we de gezondheidszorg ook in 2030 op een goed niveau én betaalbaar kunnen houden. Met als doel: alle inwoners van de Achterhoek leven zo gezond en gelukkig mogelijk en hebben daarbij zoveel mogelijk zelf de regie.

Nieuws

Bijeenkomst over positieve gezondheid

Op 14 januari waren Leonie Voragen en Carl Verheijen namens HealthKIC aanwezig bij een online bijeenkomst met Maarten van Ooijen (staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport).

Nieuws

Vitaal en gezond leven in de Gelderse Vallei

Vitaal en gezond leven voor iedereen in de Gelderse Vallei. Daarvoor hebben verschillende regionale organisaties waaronder huisartsen, VVT-aanbieders, Pro Persona, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Malkander, Menzis en de gemeente Ede, haar handtekening gezet. Een aantal thema’s wordt de komende maanden uitgewerkt aan de hand van de principes van het Kavelmodel.

Nieuws

HealthKIC: de WRR schetst urgentie om zorgbeleid anders te organiseren

Het huidig zorgbeleid is niet houdbaar door stijgende kosten, vergrijzing, meer chronisch zieken en personeelstekorten. In het vorige week gepubliceerde rapport ‘Kiezen voor houdbare zorg’ luidt de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) de noodklok omdat de financiële, personele en maatschappelijke grenzen van de zorg dichterbij komen.

Nieuws

Hans Peter Jung (huisarts) en Carl Verheijen in podcast #7 van Lifestyle4Health

Hans Peter Jung (huisarts in de Noordelijke Maasvallei in Limburg) en Carl Verheijen (directeur Kennis & Innovatie bij Noaber Foundation / HealthKIC) bespreken in deze podcast van Lifestyle4Health welke vier factoren onze kwaliteit van leven bevorderen.

Nieuws

Blokhuis noemt Kavelmodel in Kamerbrief over bouwstenen toekomstig preventiebeleid

In een Kamerbrief van 7 juli 2021 deelt staatssecretaris Paul Blokhuis zeven cruciale bouwstenen om verder aan de slag te gaan met preventie en gezondheidsbevordering. Bouwstenen die optimaal aansluiten bij de visie en aanpak van HealthKIC.

Nieuws

Terugkijken webinar: de dynamiek tussen organisatie en professional

Maarten Van Rixtel vertelt hoe Sensire werkt aan transformatie. Klara Rijnten en Hennie Koeken presenteren de beweging naar een gezonde regio in Zoetermeer. Leonie Voragen en Annefrans van Ede informeren je over het kavelmodel en het goed betrekken van professionals.

Blog

Quickscan Betrekken van Zorgprofessionals bij transformatie

In de Kavel Achterhoek zitten we momenteel midden in de acceleratiefase. Een belangrijke vraag in deze fase is hoe we professionals uit zorg en welzijn op de juiste manier kunnen betrekken. Annefrans van Ede voerde een quickscan uit op dit onderwerp.

Nieuws

Webinar: de dynamiek tussen organisatie en professional in tijden van transitie

Om te komen tot een meerjarige samenwerking op regionaal niveau moet er heel wat besproken en afgestemd worden. Hoe pak je dit aan? Dit is waar we het over gaan hebben tijdens het online webinar van vrijdag 9 juli.

Nieuws

Nieuwsbrief: Kavel Update april 2021 met een nieuwe podcast van SlimmeZorg

In deze nieuwsbrief stellen we je voor aan teamlid Alexander Hensen, lees je meer over onze partner de Bernard van Leer Foundation en kun je luisteren naar de podcast van SlimmeZorg met Carl en Leonie als gast.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

We willen dat iedereen kans heeft op een gezond en zinvol leven. Daarom organiseren, financieren en monitoren we anders dan we tot nu toe in Nederland gewend zijn. Wil je weten hoe? Ontvang verhalen en praktijkervaringen over het verleggen van de focus van zorg naar gezondheid. Een maandelijkse boost inspiratie voor een gezondere samenleving!

Ik meld me aan