Nieuws

Nieuwsbriefarchief

Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Via deze link kun je jezelf aanmelden en het archief van de reeds verstuurde nieuwsbrieven inzien. Overige nieuwsartikelen vind je hieronder in het nieuwsoverzicht.


Nieuws

Webinar: de dynamiek tussen organisatie en professional in tijden van transitie

Om te komen tot een meerjarige samenwerking op regionaal niveau moet er heel wat besproken en afgestemd worden. Hoe pak je dit aan? Dit is waar we het over gaan hebben tijdens het online webinar van vrijdag 9 juli.

Nieuws

Kavel Update April 2021

In deze nieuwsbrief blikken we terug op de afgelopen maand. We interviewden de onlangs toegetreden partner de Bernard van Leer Foundation en we stellen je graag voor aan teamlid Alexander Hensen. Ook kun je luisteren naar de podcast van SlimmeZorg waar zowel Carl als Leonie onlangs te gast waren voor een dubbelinterview.

Nieuws

Bernard van Leer Foundation sluit zich aan als partner van HealthKIC

HealthKIC is een samenwerking tussen verschillende partners. Zonder hen hadden we het Kavelmodel niet op deze manier kunnen ontwikkelen en in de praktijk kunnen brengen. In onze nieuwsbrief stellen we je maandelijks voor aan één van deze partners. Deze keer is het de beurt aan de meest recent toegetreden partner, de Bernard van Leer Foundation. Hiervoor hadden we een kort interview met Leontien Peeters als vertegenwoordiger van de Foundation in Nederland.

Nieuws

Population Health Data NL bouwt samen met Health-RI aan gezondheidsdata-infrastructuur

Population Health Data NL (PHDNL) is blij met de positieve uitkomst van de aanvraag van Health-RI bij het Nationaal Groeifonds. Het kabinet neemt het advies van de onafhankelijke commissie om 69 miljoen te investeren in de bouw van een nationale gezondheidsdata infrastructuur volledig over.

Blog

Artikel Totstandkoming Kavelmodel

We hebben een artikel geschreven waarin we uitleggen hoe wij tot het ontwikkelen van het Kavelmodel zijn gekomen in de context van niet alleen landelijke maar ook internationale ontwikkelingen op het gebied van population health management.

Blog

Even voorstellen: Alexander Hensen

Iedere maand interviewen we een HealthKIC teamlid zodat je kennis kunt maken met de mensen achter het Kavelmodel. Deze maand is het de beurt aan Alexander Hensen van Menzis. Binnen HealthKIC is hij onder anderen werkstroomleider communicatie maar eigenlijk doet hij nog veel meer.

Nieuws

HealthKIC te gast bij Podcast SlimmeZorg

Leonie Voragen en Carl Verheijen waren te gast in de SlimmeZorg podcast waarin Arno Rutte met hen in gesprek ging over het Kavelmodel.

Nieuws

Leonie Voragen en Carl Verheijen pakken samen het roer in volgende fase HealthKIC

Met de Achterhoek als eerste kavel zijn we met HealthKIC begonnen aan een volgende fase. We gaan met het Kavelmodel vanuit de theorie nu echt naar de praktijk.

Nieuws

Gezamenlijke Reactie Discussienota 'Zorg voor de Toekomst'

Via de consultatie van het discussiestuk ‘Zorg voor de Toekomst’, bood VWS de afgelopen maand ruimte aan mensen en organisaties om mee te denken en input te leveren via zowel digitale gesprekstafels als online schriftelijke reacties. De input wordt gebruikt voor (de uitwerking van) beleidsopties voor de komende jaren rondom gezondheid en zorg. Want hoewel het discussiestuk ‘Zorg voor de Toekomst’ heet, was hierin preventie en gezondheid een belangrijke lijn.

Nieuws

Kavel Update - Februari 2021

In deze nieuwsbrief blikken we terug op de maand januari waarin de officiële kick off plaatsvond van de kavel Achterhoek. Welke vanaf nu verder gaat onder de naam 8RHK Gezond. Verder zoomen we in op de stand van zaken binnen onze Werkstroom Anders Financieren en geven we je nog een aantal interessante lees, luister en leer tips mee.

Blog

Martine Vissers over de Werkstroom Anders Financieren

Iedere maand interviewen we een HealthKIC teamlid zodat je kennis kunt maken met de mensen achter het Kavelmodel. Deze week is het de beurt aan Martine Vissers van AF Advisors. Zij is werkstroomleider van de werkstroom Anders Financieren. Zij vervult deze rol vanuit HealthKIC partner PGGM. In dit interview geeft zij ook gelijk een update over hoe het er in haar werkstroom voor staat.

Nieuws

Update Monitoring – Hoe meten we gezondheid?

In dit verdiepende interview legt Maarten den Braber uit hoe we gezondheid meten binnen een kavel, wat wij eigenlijk onder gezondheid verstaan en waar we op dit moment staan binnen de werkstroom monitoring.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief