Terugkijken webinar: de dynamiek tussen organisatie en professional
  • Nieuws

Terugkijken webinar: de dynamiek tussen organisatie en professional

Maarten Van Rixtel vertelt hoe Sensire werkt aan transformatie. Klara Rijnten en Hennie Koeken presenteren de beweging naar een gezonde regio in Zoetermeer. Leonie Voragen en Annefrans van Ede informeren je over het kavelmodel en het goed betrekken van professionals.

Lessen in transformatie van Sensire

‘Zwemmen leer je niet in de bibliotheek, maar in het diepe. Als je in paniek raakt, ga je namelijk staan in het ondiepe.’ En grijp je dus terug op de oude wereld. De essentie van een inspirerende presentatie van Maarten Van Rixtel (Raad van Bestuur Sensire) over hoe Sensire werkt aan transformatie vanuit de visie en autonomie van professionals waarbij ondersteuning weer ondersteunend moet zijn.

Een gezonde regio in Zoetermeer

Klara Terlouw Rijnten (Longarts LangeLand Ziekenhuis) en Hennie Koeken (Programmamanager Communicatie) vertellen over de beweging naar een gezonde regio in Zoetermeer. Een beweging voor en door professionals ontstaan vanuit een goed netwerk en dialoog. Mooi hoe professionals en beleidsondersteuners samen aan de slag zijn gegaan.

Hoe werk je aan transformatie?

Vanuit Health KIC werken we aan het verleggen van de focus op zorg naar gezondheid om voor iedereen meer mogelijkheden te creëren voor een zinvol en gezond leven. Leonie Voragen (Directeur HealthKIC) vertelt hoe we dit doen met behulp van het kavelmodel. Annefrans van Ede (PhD kanditaat Population Health Management Jan van Es Instituut) licht toe waarom het zo belangrijk is om professionals te betrekken, samen de visie steeds aan te scherpen en verpleegkundig & medisch leiderschap te versterken. 

Terugkijken webinar

HealthKIC hecht aan een aanpak waarin bottom-up (visiegedreven) en top-down werken in verbinding zijn. Wil je meer weten? Bekijk ons webinar ‘de dynamiek tussen organisatie en professional in tijden van transitie’ van 9 juli.