Introductie KIC Fit tijdens Lunchlezing Gezonde Leefstijl
  • Nieuws

Introductie KIC Fit tijdens Lunchlezing Gezonde Leefstijl

Gister kwamen ruim 40 nieuwsgierige bewoners naar de tweede lunchlezing georganiseerd door Health KIC. Inspanningsfysioloog Geert van Dijk was namens KIC Fit onze gastspreker en vertelde ons wat er op het landgoed mogelijk is rond sport, bewegen en het werken aan een gezonde leefstijl.

Vanuit Health KIC geloven wij dat gezondheid niet begint of ophoudt bij de zorg. Gezondheid moet een ‘state of mind’ zijn. Een basisprincipe voor de inrichting van de maatschappij. Met systemen die gezonde keuzes faciliteren en gedeelde verantwoordelijkheid stimuleren. Omdat wij een aanzienlijk deel van ons leven doorbrengen op onze werkplek vinden wij het belangrijk dat dit een plek is waar een gezonde leefstijl centraal staat.

Daarom introduceert Landgoed Groot Zonneoord samen met Health KIC het 'KIC Fit programma'. Dit zijn trainingsfaciliteiten en beweegprogramma's op en rond het landgoed waar iedereen die op het landgoed werkt gebruik van kan maken. Laagdrempelig en met persoonlijke begeleiding als daar behoefte aan is.

Geert van Dijk is de inspanningsfysioloog die vanuit zijn praktijk Centrum voor Bewegen de begeleiding verzorgt. Aan de hand van een persoonlijk intakegesprek bepaal je samen je doelen. Binnen het programma is voor iedereen iets te kiezen. Binnen is er een fitnesszaal, buiten wordt een trimbaan aangelegd en er zullen ook verschillende activiteiten worden georganiseerd zoals hardlopen, wandelen en fietsen. Daarbij willen we ook vooral vraaggericht organiseren vanuit de interesses van de bewoners. Een gezonde leefstijl met voldoende beweging is volgens ons alleen duurzaam vol te houden als je iets doet waar je plezier uit haalt en dat kan voor ieder wat anders zijn.

Heb je interesse in een intake gesprek of wil je op de hoogte worden gehouden van de sportactiviteiten? Mail dan naar contact@kic.nl