Video: kennissessie ‘Privacy-vriendelijke data-infrastructuur voor gezondheid’
  • Nieuws

Video: kennissessie ‘Privacy-vriendelijke data-infrastructuur voor gezondheid’

Welke kansen biedt een decentrale, privacy-vriendelijke en regionale data-infrastructuur? En hoe kun je hier een start mee maken? Die vragen stonden centraal tijdens de online kennissessie van 7 december. Kon je er niet bij zijn? Kijk de opname hier terug.

In 2022 hebben 8RHK Gezond (ondersteund door HealthKIC) en de Vereniging Digitale Zorg Achterhoek de handen ineengeslagen om te werken aan een Geïntegreerde Regionale Data-infrastructuur Achterhoek (GERDA), met als doel het faciliteren en stimuleren van domein-overstijgend gezondheidsonderzoek. 

Proof of concept

Dit jaar is gestart met een concrete proof of concept in samenwerking met Linksight, ondersteund door een investering van Invest-NL. Hieraan nemen Slingeland (ziekenhuis), Sensire (ouderen), NAAST (zorg op afstand) en HZOIJ (huisartsen) deel. Met de proof of concept doen we praktische ervaringen op rondom zowel het koppelen van domein-overstijgende data als met alle processen daaromheen, zoals het afsluiten van verwerkersovereenkomsten en het installeren van datastations. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een domein-overstijgende data-infrastructuur? Download het whitepaper van Population Health Data NL en kijk de opname van de kennissessie hieronder terug.