Carl Verheijen

Na mijn studie geneeskunde en een professionele loopbaan als schaatser heb ik gekozen voor de gezondheidszorg. Ik ben bijna 6 jaar directeur geweest van de twee Nijkerse geïntegreerde gezondheidscentra. Daarna heb ik 2 jaar de directie gevormd bij het Institute for Positive Health samen met Machteld Huber.

Verder lezen

Expertise

Mijn expertise zit in het verbinden van partijen in de gemeenschappelijk opgave om te sturen op meer gezondheid. Daarbij probeer ik visie, strategie, verbinding én doen zoveel mogelijk te combineren. Graag ontwikkel en deel ik mijn kennis over het (zorg)stelsel, de transitie die gemaakt wordt en het gedrag wat nodig is om samen te veranderen.

Rol bij HealthKIC

Ik combineer mijn werk bij Noaber met een functie als toezichthouder binnen HealthKIC. Het schrikbeeld van een zorginfact waarin de zorg onbetaalbaar en ontoegankelijk is, wil ik graag voor zijn. We kennen in Nederland een prachtig zorgstelsel, maar de solidariteit staat onder druk en de gezondheidsverschillen worden groter. We hebben de maatschappelijke uitdaging meer kwaliteit aan het leven toe te voegen in plaats van meer (ongezonde) jaren. Door te focussen op meer gezondheid is het mogelijk de zorg betaalbaar en toegankelijk te houden. Met HealthKIC werken we aan deze transformatie. Samen met de regio's waarin we actief zijn, willen we aantonen hoe deze transformatie mogelijk is en wat dit vraagt op het gebied van organiseren, financieren en datagedreven werken.

Contact

Je kunt me mailen via contact@kic.nl.

Meer van Carl

Hans Peter Jung (huisarts in de Noordelijke Maasvallei in Limburg) en Carl bespreken in deze podcast van Lifestyle4Health welke vier factoren onze kwaliteit van leven bevorderen. En hoe ingewikkeld het is om deze vier factoren meer voorop te stellen in de huidige gezondheidszorg. Niet alleen incidenteel of voor een korte termijn maar juist voor de lange termijn zodat we gezondheid duurzaam organiseren. Wat is er nodig om de huidige Catch-22 te doorbreken? Luister de podcast via Spotify of SoundCloud.