Pim Diepstraten

Verder lezen

Na mijn studie bedrijfseconomie (Strategie en Finance) ben ik gestart bij Finance Ideas. Op dat moment bestond Finance Ideas twee jaar en werkte er een kleine tien personen met een volledige focus op de woningcorporaties. Ik ben samen met een collega het zorgteam gestart en gaan uitbouwen. We zijn gegroeid naar een bedrijf van 35 collega’s en spelen een centrale rol in de gezondheidszorg op het vlak van financiële sturing, financiering, vastgoed en financieel strategische besluitvorming. Nu ben ik er alweer vijftien jaar actief en inmiddels alweer zeven jaar mede-eigenaar.

Expertise en motivatie

Mijn expertise ligt op het gebied van financiële sturing en financiering in de zorg. Daarbij ben ik breed actief in de zorg. Van ziekenhuizen tot het sociaal domein en de ouderenzorg. Ik houd mij bezig met complexe financieringsvraagstukken die aan moeten sluiten bij de strategische koers van de organisatie. Op dit technische onderwerp weet ik de verbinding te vinden met de maatschappelijke kant van de zorg.

Rol bij HealthKIC

Ik combineer mijn rol bij Finance Ideas met de expertfunctie Anders Financieren bij HealthKIC. Meer impact met maatschappelijk kapitaal is ook mijn drijfveer bij HealthKIC. Nu en zeker in de toekomst is het van belang dat iedere euro premie en belasting doelmatig en effectief wordt besteed met hoogst mogelijk impact. Daarbij ben ik er van overtuigd dat een paradigma shift naar volledig sturen op gezondheid de weg is die Nederland op moet gaan. HealthKIC geeft met het Kavelmodel hier invulling aan. Het is fantastisch om hier een bijdrage aan te leveren.

Contact

Je kunt contact met me opnemen via contact@kic.nl