Maarten den Braber

Verder lezen

Vanuit mijn achtergrond in technische bedrijfskunde en IT ben ik geïnteresseerd in de mogelijkheden van technologie en data bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Ik heb onderzoek gedaan naar strategievorming van ziekenhuizen in de periode waarin ook mobiele technologie een grote vlucht nam. Daarnaast was ik betrokken bij de ontwikkeling van digital health in Nederland en daarbuiten, o.a. bij de oprichting van de Quantified Self beweging in Nederland en Europa, de Rockstart Digital Health Accelerator en SingularityU Benelux. 

Expertise

Mijn expertise zit vooral in het ondersteunen van diverse maatschappelijke partijen met technologie waarbij we data samenbrengen en vertalen naar inzichten. Door sterke inhoudelijke kennis over de technische (on)mogelijkheden en verbindend leiderschap ben ik in staat om partijen samen te brengen en duurzame oplossingen te helpen ontwikkelen. 

Rol bij HealthKIC

Bij HealthKIC ben ik verantwoordelijk voor data & monitoring. Ik ontwikkel antwoorden op de vraag: hoe maken we een beeld van gezondheid (zowel op basis van data uit de zorg, vanuit sociaal-economisch perspectief en de leefomgeving)? En hoe monitoren we het verloop van gezondheid en interventies in de regio's? Ik werk graag aan oplossingen die regio's helpen om beter geinformeerde beslissingen te nemen. Een voorbeeld daarvan is het scenariomodel dat we hebben ontwikkeld voor inzicht in het effect van gezondheidsinterventies in verschillende regio's. Ik probeer te zorgen dat we data bij elkaar kunnen brengen, én vooral om data te vertalen naar inzicht. Vanuit die inzichten kunnen we gericht werken aan het verbeteren van gezondheid. Dit doe ik vanuit mijn expert-rol in de regio en op landelijk niveau als initiator en verbinder binnen Population Health Data NL