Karin de Booij

Karin de Booij

Verder lezen

Tijdens mijn studie econometrie ben ik gestart bij een kleine start-up waar we business intelligence producten voor de zorg ontwikkelden. Dat is later via een fusie Q-Consult zorg geworden en is uitgegroeid tot een adviesbureau met ongeveer 100 adviseurs met hart voor de zorg. Ik werk er nu alweer vijftien jaar met veel plezier en ben inmiddels een van de partners. 

Expertise

Mijn expertise ligt op het gebied van programmamanagement in een complexe omgeving, vaak  gericht op de implementatie van een nieuwe strategische koers. De afgelopen jaren ben ik daarin met name in de ziekenhuiszorg actief geweest, maar steeds vaker in een bredere regionale context. Vanuit mijn achtergrond komt het modelmatig denken/visualiseren en het data-driven werken goed van pas.

Rol bij HealthKIC

Bij HealthKIC mag ik als programmamanager in Ede werken aan - en leren wat er nodig is voor - een duurzame Vitale en Gezonde Gelderse Vallei. In oktober 2021 hebben 18 regionale organisaties (waaronder huisartsen, VVT-aanbieders, GGZ, Sociaal domein, ziekenhuis, woningbouwcorporatie en gemeente) hun handtekening gezet onder de intentieverklaring om te gaan werken volgens de principes van het Kavelmodel. Dit doen we door én aan de slag te gaan met gezondheidsvraagstukken in deze regio én tegelijkertijd anders te organiseren, te financieren en te monitoren. De paradigmashift om meer in te zetten op preventie en het sociale en fysieke domein is een grote uitdaging. Ik geloof dat het moet én dat het kan. Hier lever ik heel graag een bijdrage aan!